Yogamassasje er en kombinasjon av terapeutisk (klassisk) massasje og elementer av tøying gjennom utvalgte stillinger (yoga).
Metoden blir brukt av massører og fysioterapeuter i behandling av sykdommer og lidelser i muskel og skjelettsystemet.

Både yoga og terapeutisk-massasje er helbredende teknikker som har blitt benyttet i tusenvis av år. Teknikkene har sin opprinnelse fra Kina og India. Metoden har blitt brukt i Europa siden 1700-tallet. 

I tillegg til å påvirke det myke vev, påvirker denne massasjeformen også alle andre systemer i kroppen vår, samt forbedrer regenerering og  effektivitet i hele kroppen. Terapeutisk massasje er manipulering av mykt vev (muskler/sener/fascia) med mål om å oppnå forbedring av helsen. Grunner for å benytte seg av denne form for behandling kan være for å oppnå spesifikke fysiske fordeler, lindring av muskelsmerter eller avslapping. Kombinasjon av massasje, stretching og pust løser opp spenninger i muskler og frigjør blokkert energi. 
Yoga er en øvelse eller rettere sagt posisjon som strekker kroppen vår. Yoga forbedrer arbeidet med hele kroppens systemer.

POSITIVE EFFEKTER AV YOGAMASSASJE:

  • Muskel- og skjelettsystemet (fleksibilitet, bevegelighet av ledd, holdning, styrke, elastisitet, utholdenhet)
  • Sirkulasjon (bedrer blodsirkulasjon, respirasjonshastighet, puls, blodtrykk)
  • Stabilt og balansert nervesystem og hormonsystem
  • Mindre smerter
  • Søvn og immunforsvar forbedres
  • Psykologiske fordeler
  • Avslappende for kroppen

Det er mange positive effekter ved Yogamassasje. Spesielt effektiv er metoden for plager med muskulær opprinnelse, samt stivhet i bløtvev og ledd. Anbefales også ved begrensninger relatert til muskelspenninger eller for å forbedre leddmobilitet.

Vår behandler Patrycja Czeszejko-Sochacka tilbyr Yogamassasje ved avdeling Sletten Senter. Samtale vil foregå på engelsk. 

Bestill time her