fbpx

Ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander

En klinisk ernæringsfysiolog har gjennomført en master i klinisk ernæring, og er autorisert helsepersonell. En klinisk ernæringsfysiolog kan forebygge, utrede, diagnostisere og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander. Oppfølging hos en klinisk ernæringsfysiolog kan være nødvendig ved flere ulike sykdomstilstander. Ernæringsutfordringer kan oppstå i alle faser av livet, og vi kan tilby hjelp til både barn, voksne og eldre.

BESTILL TIME

1. Sykdomstilstander

Kreft, hjerte/kar sykdom, mage/tarm sykdom, revmatologi, lungesykdom, diabetes, cøliaki.

2. Fedme og overvekt

Fedme og overvekt er problemer mange av oss strever med. En klinisk ernæringsfysiologkan gi grundig oppfølging i forhold til vektnedgang og livsstilsendring, dette gjelder også oppfølging før og etter fedmekirurgi.

3. Ernæringstilstand

I noen faser av livet kan det være problematisk å få i seg tilstrekkelig eller riktig næring. Spesielt mange eldre kan ha utfordringer med underernæring.

Underernæring kan forverre mange sykdomstilstander, og forlenge rehabiliteringsfasen. Vi kan hjelpe med å bedre den generelle ernæringstilstanden.

VÅR ERNÆRINGSFYSIOLOG KAN HJELPE MED:

  • Veiledning ved matallergi/intoleranser/irritabel tarm syndrom
  • Veiledning for optimal trening/idrettsernæring
  • Veiledning etter gjennomført mage/tarm kirurgi
  • Livsstilsendring/vektnedgang

Klinisk ernæringsfysiolog

Maren Totland Aase

Klinisk ernæringsfysiolog / Kostholdsveileder

Sletten Senter

BAKGRUNN

  • Bachelor i Fysioterapi ved Høyskolen på Vestlandet
  • Sling Training Instructor Level 1
  • Mulligan Concept, Introduction Rocktape kurs

Ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander

En klinisk ernæringsfysiolog kan forebygge, utrede, diagnostisere og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander. Oppfølging hos en klinisk ernæringsfysiolog kan være nødvendig ved flere ulike sykdomstilstander.